Охоплення учнів харчуванням у 2018/2019 навчальному році

відповідно Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», постанов Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (зі змінами), спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 15.08.2006 №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», наказу Міністерства економіки України від 01.08.2006 №265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», розділу 10 «Організація харчування» Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01), затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.08.2013 № 678, рішень 16 сесії 7 скликання від 08.11.2017 №119826/17 «Про затвердження Комплексної програми розвитку освіти м. Харкова на 2018 – 2022 роки», 17 сесії 7 скликання від 20.12.2017 №905/17 «Про внесення змін до Комплексної програми розвитку освіти м. Харкова на 2018 – 2022 роки», рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від14.02.2018 №54 «Про організацію харчування учнів тавихованців закладів освіти м.Харкова у 2018 році», наказу Департаменту освіти Харківської міської ради від 16.02.2018 №32 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти міста у 2018 році», наказу Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради від 02.01.2018 №3 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів дошкільної та загальної середньої освіти Індустріального району в 2018 році», наказу Управління освіти адміністрації Індустріального району Харківської міської ради від19.02.2018 №38 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти Індустріального району в 2018 році», та плану роботи Управління освіти на 2018 рік, з метою забезпечення запровадження єдиної системи організації якісного та повноцінного харчування учнів закладу загальної середньої освіти
  • організовано безкоштовне харчування молоком для учнів 1-х класів та безкоштовне гаряче харчування для учнів 1-4-х класів;
  • організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів пільгової категорії (діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; учні з малозабезпечених сімей; учні, які є дітьми учасників УБД антитерористичної операції );
  • організовано гаряче харчування для учнів 5-11 класів та учнів, які відвідують групи продовженого дня, за кошти батьків;
  • затверджено режим роботи шкільної їдальні та графік роботи буфету;
  • затверджено графік чергування учителів у залі шкільної їдальні;
  • затверджено список учнів, які потребують дієтичного харчування (54 осіб);
  • питання щодо організації харчування розглядаються на педрадах, нарадах при директорові, на методичному об‘єднанні класних керівників;
  • забезпечено належну організацію та якісне надання послуг з харчування учнів школи;
  • забезпечено організація повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до затверджених норм харчування;
  • проводиться моніторинг харчування, а узагальнені звіти щодо харчування вчасно надаються до Управління освіти Індустріального району;
  • організовано роботу комісії громадського контролю за якістю харчування.

Грошові норми харчування учнів

відповідно до Рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від 14.02.2018 №54 «Про організацію харчування учнів тавихованців закладів освіти м.Харкова у 2018 році»

Категорія учнів Грошові норми (грн.)
для учнів 1-4-х класів безкоштовне гаряче харчування 10,50
для учнів 1-х класів безкоштовне харчування молоком не більше 6,00 грн.
для учнів пільгового контингенту:
у 1 – 11-х класах13,50

Завдання на 2018/2019 навчальний рік:

Якісно покращити роз'яснювальну роботу серед учнів та батьків щодо необхідністю охоплення дітей гарячим харчуванням під час їх перебування у школі; залучати для роботи медичних працівників; проводити класні години та виховні заходи щодо виховання у дітей культури харчування.

/Files/images/DSC_6132.jpg

/Files/images/gpd/DSCN6733.JPGОрганізація гарячого харчування у групі продовженого дня

Кiлькiсть переглядiв: 302